Trobada Gegants Altafulla 1985 Portada

Fem cinc cèntims de la trobada de Gegants a Altafulla al 1985, més concretament el dia 10 de novembre i com a motiu de la Festa Major.

La Geganta i el Gegant d’Altafulla, com tants i tants fills de casa bona, no són nats al mateix poble: Són problemes de la immigració. Ni són fills del mateix pare (però no ho digueu a ningú).

Un bon dia, mentre s’estava representant pels carrers el Pregó en broma de la Festa Major de 1983, a una colla de persones d’aquelles que sempre s’avorreixen perquè no saben mai què fer, els hi passà per la barretina que havien de fer Gegants per passejar-los pel poble l’endemà mateix.

Tenien el problema resolt a mitges: Comptaven amb una gegant i una altra estructura que havien heretat d’un grup d’animació que havia existit a Reus. I varen fer el vestit i el cap de drap del que seria el gegant, aquella mateixa nit.

Des d’aleshores ençà han participat en totes les festes que s’han fet a Altafulla, i una Trobada de Gegants a Torredembarra quest estiu passat, on es presentaren amb el nom de “Els Destartalats”. No s’equivocaven de gaire: El cap del gegant, les mans, estaven prou atrotinats.

Unes gestions amb l’Ajuntament feren possible una subvenció, amb el qual -i amb la col·laboració dels botiguers- s’ha renovat el vestuari (amb l’esforç i abnegació de moltes persones) i s’ha fet un cap nou al Gegant (més val no dir el nom del pare, perquè el “Martinot” s’empiparia).

I com tota família bo, han convidat a d’altres famílies -també d’alcúrnia- al bateig dels nounats. Ho tenen claríssim que, com més serem, més riurem.

Signa: J.C.T

Trobada Gegants Altafulla 1985 Portada
Trobada Gegants Altafulla 1985
Trobada Gegants Altafulla 1985

Volem agrair al Centre d’Estudis d’Altafulla per proporcionar-nos aquestes captures d’articles i escrits on surten els nostres Gegants i Nans d’Altafulla.

Agraïm en especial a Joan Carnicer i Salvador Gatell per la seva paciència, i la gran cerca que han fet.

No responses yet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *