Com a moltes associacions i entitats amb anys d’història, és difícil concretar quan van començar. Però de vegades, hi ha records que poden aclarir quan va començar tot. En el nostre cas, l’estrena dels Nans d’Altafulla al 1952.

Ahir mateix vam rebre un missatge de la persona que està dirigint la recerca d’informació de la nostra entitat, el Joan Carnicer. El missatge diu:

bon dia!
arribo tard, però…
la Pepita, ahir, em va dir que recordava la cançó que van tocar per a què ballessin els nans en la seva estrena; una cançó que estava de moda en aquell moment, molt popular: Pénjamo.
dita cançó és del 52.
per tant, ja tenim data de l’estrena: 11 de set. del 52.

Doncs si, encara que pugui semblar molt xocant, al 1952 les coses eren molt diferent, i la música no era una excepció. Sembla ser que Pedro Infante, actor i cantant mexicà, per aquelles èpoques va poder portar les seves cançons per tot el món.

Així doncs, la Pepita Farreras recorda molt clarament com la primera cançó que vam ballar els Nans d’Altafulla va ser “Penjamo”, molt exitosa per aquelles èpoques.

Aquí teniu la cançó en qüestió:

És per aquest record, aquesta data, que podem concretar que va ser al 1952 quan els nostres Nans es van poder estrenar pel setembre. Deuria ser per la Festa Petita.

Ja tenim la data aproximada d’estrena dels Nans d’Altafulla al 1952.

Més informació

No responses yet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *