En el marc de la VII setmana del Turisme a Altafulla, es va portar a terme la primera trobada de Nans de Catalunya, i l’estrena de 5 dels nostres Nans.

Primera trobada de Nans de Catalunya
Gravat d’un llibre de Joan Amades
Article diari: Virgili
Escanejat de l’Arxiu Municipal d’Altafulla per Montse Castrellarnau (Març 2022)

Un retall del Diario Español de 1976. El 6 d’agost començaven la VII Setmana del Turisme a Altafulla, que organitzava el CIT altafullenc en col·laboració amb altres entitats del poble i el patrocini de l’Ajuntament d’Altafulla. Es va portar a terme, com a la majoria de festes de poble: balls, cultura i activitats esportives…

A l’article podem veure que es centra en els Nans. El pintor barcelonès Josep Buyreu, ens explica la creació dels 5 nous Caps grossos: el mariner, el pagès, la bruixa, el Senyor Marqués i la Mestressa.

Ens explica com i perquè aquests nans, i també deixa constància que la Sra. Ana Tárrega va fer els vestits dels Nans. Atenció, perquè també es va estrenar el Ball de Nans d’Altafulla pel mestre graller.

Els Nans d’Altafulla, al 1976 tenen els seus dos primers Caps de colla: Joan Manel Llorens i el Salvador Gatell “Vadó”. I ens diuen que dels primers portants, hi havia canalla de 10 a 12 anys amb els noms de:

  • Antonio Ramirez
  • Jaume Torres
  • Jordi Roberto
  • Xavier Capdevila
  • José Sánchez.

I tota aquesta estrena, dintre de la concentració de la primera trobada de Nans de Catalunya.

Novament, història d’Altafulla. Gràcies a Joan Carnicer, Sheila i Montse Castellarnau per cercar informació i en aquest cas, aportar la captura de l’article i a l’arxiu Municipal d’Altafulla per guardar aquests tresors.


Més informació

No responses yet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *